Vastuullisuus

Sampokeskus on kaiken keskellä

Tämä pitää paikkansa sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Sijainti kaupungin keskusaukiolla, tehtävänä rovaniemeläisten ja Lapin pääkaupungissa vierailevien palveleminen. Sampokeskus on toiminut kohtaamispaikkana ihmisille jo yli 30 vuoden ajan.

Tärkeä rooli merkitsee meille vastuusta – ihmisistä, ympäristöstä ja taloudellisesta elinvoimasta.

Meille vastuullisuus on sanoista tekoihin ryhtymistä, pieniä ja suuria askelia parempaan sekä vaikuttamista niin oman katon alla kuin osana paikallista yhteisöä.

Ihmiset – kaiken keskellä

Sampokeskus on palvellut rovaniemeläisiä ja Lapin pääkaupungissa vierailevia kauppapaikkana, kohtaamispaikkana ja hengailupaikkana jo yli 30 vuotta.

Me haluamme ansaita paikkamme pitämällä huolta siitä, että jokainen on tervetullut turvalliseen Sampokeskukseen. Haluamme myös luoda hyvinvointia ja mahdollisuuksia toimimalla yhteisössä sekä tarjoamalla tilaa ja tukea hyville jutuille kattomme alla. 

Meillä on muutamia erityisiä tapoja ja tekoja, joilla kannamme sosiaalista vastuuta. Sampokeskuksessa toimii esimerkiksi kolme koulutettua nuorten omaa järjestyksenvalvojaa, tuttuja ja turvallisia aikuisia, joiden puoleen voi kääntyä.

Ympäristö – kehitystä kestävämmäksi

Kehitys kohti parempaa vaatii sekä isoja että pieniä askelia. Toimet kannattaa kohdistaa niihin asioihin, joilla on suurin vaikutus ja jotka hyödyttävät mahdollisimman monia. Energiatehokkuus, kierrätysmahdollisuudet, sähkö, vesi ja saavutettavuus ovat kaikki olennaisia, ja kaikkia kehitetään jatkuvassa yhteistyössä Sampokeskuksen yli 60 vuokralaisen kesken.

Sampokeskuksen energiaremontissa uusittiin rakennusautomaatio, kehitettiin ilmanvaihtoa ja rakennettiin aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa noin 4 prosenttia Sampokeskuksen sähköstä. Kaikki ostettu sähkö on tuotettu tuulivoimalla. Energiankulutuksemme on laskenut -17 prosenttia.

Hyvä saavutettavuus kaikilla välineillä, monipuolinen tarjonta ja tilojen luova hyödyntäminen yhteisön tarpeisiin johtavat korkeampaan käyttöasteeseen ja sitä kautta myös pienempään hiilijalanjälkeen per kävijä.

Elinvoima – tuhansille tärkeä

Sampokeskus on Rovaniemen kaupunkikeskustan avaintoimija. Ratkaisut, joita meillä tehdään, vaikuttavat suoraan kymmenien yritysten, satojen työntekijöiden ja tuhansien rovaniemeläisten arkeen. Jopa 40 prosenttia Sampokeskuksen liikkeistä on täysin paikallisia yrityksiä! Meille tämä kiteytyy sanaan elinvoima. Toimimme kaikin keinoin, jotta Rovaniemen sydän sykkii elinvoimaa; palveluita, työpaikkoja, tapahtumia, elämää.

Sampokeskuksen vuokralaiset ovat mukana toiminnan suunnittelussa, ja Sampokeskus vaikuttaa aktiivisesti talon ulkopuolella; olemme olleet perustamassa esimerkiksi Rovaniemen Elävä Kaupunkikeskusta Ry:tä.

Sampokeskuksen katon alla sijaitsee sekä satojen ihmisten työpaikka että koko seudun hyvinvoinnin kannalta tärkeitä palveluita. Avoimuus, yhteistyö ja sitoutuminen luovat kestävää elinvoimaa Rovaniemen keskustaan.